fbpx

Över 20 års erfarenhet inom sotning och brandskyddskontroll i Ängelholm med omnejd

Sotargruppen har utfört brandskyddskontroller och sotningar i Ängelholm sedan 1999. Under denna tid har vi sotat tusentals skorstenar och på uppdrag från olika kommuner utför vi kontinuerligt lagstadgad sotning och brandskyddskontroll i över 40 000 hushåll.

Sotning och brandskyddskontroll
för säkerhet och miljö

Med en väl underhållen panna och skorsten minskar du risken för brand. Sotning och brandskyddskontroll är lagstadgad och utförs därför med regelbundna intervaller för allas vår säkerhet. Men även miljön och din egen ekonomi tjänar på att panna och skorsten är rena, i och med att det går åt mindre bränsle och din panna sannolikt håller längre.

Hur ofta behöver man utföra sotning?

Faktorer så som vilken eldningsanläggning du har, vilket bränsle du använder och hur ofta du eldar avgör hur ofta du behöver sota. I ett restaurangkök kan sotning behövas upp till tre gånger per år medan eldstäder anslutna till gaskanal kan sotas var fjärde år. Om det är länge sedan du eldade, om du nyligen flyttat in eller har en nyinstallerad eldstad bör du beställa en extra sotning. Tveka inte att kontakta oss redan idag för att kontrollera vad som gäller för just dig.

Varför sota?

När du eldar i din panna eller annan eldstad byggs brandfarlig beläggning upp i skorstenen vilken bland annat kan orsaka skorstensbrand. Sotaren både rengör och kontrollerar att dina rökkanaler, imkanaler och eldstäder är i gott skick och säkra att använda.

Problem med eldstäder är vanligt förekommande eftersom flertalet olika faktorer kan påverka skorstenens funktion. Vi fastställer snabbt eventuella problem och genomför lämpliga åtgärder.

Är du en befintlig eller ny husägare?

Har du förmånen att ha en öppen spis, en vacker kakelugn eller braskamin i ditt hem? Eller står en pelletskamin för den sköna värmen inomhus under den kalla årstiden? Har du ett äldre hus kanske du till och med har en fungerande vedspis som värmer gott i köket. Vilken typ av eldstad du än har är det viktigt att se till att den är säker att elda i. Innan du börjar använda en ny eldstad eller om du inte eldat på länge bör du alltid se till att få skorsten och rökkanaler inspekterade av en sotare. Sotargruppen utför inspektioner av skorstenar i Ängelholm och våra kompetenta och erfarna sotare hjälper dig snabbt att bedöma om din eldstad är säker att elda i.

Boka en sotare snabbt och enkelt

Du som kund och din säkerhet är vårt fokus. Därför har vi gjort det lätt att boka tid för sotning i Ängelholm.

Via vårt bokningsformulär bokar du enkelt den tid som passar dig bäst. Givetvis kan du även ringa oss om du har frågor eller vill boka tid efter klockan 17.00. Varmt välkommen att boka en av våra professionella sotare i redan idag.

Gå till bokasidan