fbpx

Sotning och brandskyddskontroll i Helsingborg med omnejd

Sotargruppen i Helsingborg med omnejd bistår dig i alla ärenden som har med sotning, brandskyddskontroll och ventilationskontroll att göra.

Sotargruppen – för trygghet och komfort sedan 1999

På kommunernas uppdrag utför vi lagstadgad sotning och brandskyddskontroll i över 40 000 hushåll. Sotargruppen startade sin verksamhet 1999 och är idag en företagsgrupp med verksamhetsområde över hela Västergötland och delar av Skåne. Våra kompetenta medarbetare med lång erfarenhet av sotaryrket sörjer för att du är trygg i din bostad och på din arbetsplats.

Vad säger lagen om sotning?

Sotning och brandskyddskontroll är lagstadgad och hur ofta du behöver sota kommer an på ofta du eldar, vilket bränsle du använder samt vilken typ av panna/eldningsanläggning du har. Intervallerna kan ligga mellan var fjärde år om du har anslutning till gaskanal och upp till tre gånger per år i ett restaurangkök. Du bör alltid beställa en extra sotning om du har en ny eldstad eller om det har gått lång tid sedan du senast eldade.

Brandskyddskontroll – hur ofta?

Brandskyddskontrollen utförs med regelbundna intervaller på mellan två, tre och sex år. Med återkommande yrkesmässigt utfört underhåll av din skorsten och rökkanaler kan du tryggt och säkert använda dina eldstäder.
Med våra yrkeskunniga och erfarna sotare i Helsingborg är du alltid trygg med att allt sköts noggrant och på rätt sätt.

Har du någon form av eldningsanläggning måste du följa reglerna kring sotning och brandskyddskontroll. Med regelbundet underhåll minimerar du riskerna att brand ska uppstå samt sparar miljön då det går åt mindre bränsle. En väl underhållen eldningsanläggning håller givetvis också längre – det innebär med andra ord win-win och ökad säkerhet för alla.

Boka en sotare snabbt och enkelt

Hos oss är det lätt att boka tid. Via vårt bokningsformulär väljer du en tid som passar dig och självklart kan du även ringa oss om du har frågor eller vill boka tid efter klockan 17.00. Vi sätter alltid våra kunders säkerhet i första rummet, därför ska du snabbt och smidigt kunna boka din sotare.
Varmt välkommen att boka en av våra professionella sotare i Helsingborg med omnejd redan idag.

Gå till bokasidan
Ventilationspersonal, ventgruppen

Sotargruppen – ett tryggt val!

Sotargruppen som sedan 2018 ingår i SoVent Group har i dagsläget trettio anställda och fyra kontor, belägna i Vara, Skövde, Hjo, Tibro och Mariestad. SoVent Group är den ledande aktören inom sotnings och ventilationsbranschen i Sverige.

SoVent Group är kvalitetssäkrade enligt FR2000, innehar de vanligaste ansvarsförsäkringarna och är medlemmar av Företagarna, Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund och Riksförbundet Sveriges Ventilationsrengörare.