fbpx

Ventgruppen– din partner för hälsa, komfort och driftsekonomi

ventilationsgrengöring, ventgruppen

Relining

Har du märkt av att fukten stannar kvar längre i badrummet eller känner du matos från grannen? Då börjar troligen dina ventilationskanaler bli slitna. Med tiden urgröps skarvarna i självdragskanalerna och de börjar läcka. Som följd blir inomhusluften sämre och fukt vädras inte ut ordentligt, med risk för att mögel och bakterier får fäste.

Kontakta oss
ventilationsfilter, ventgruppen

Vad innebär relining av ventilationskanalerna?

Dessa problem kan åtgärdas med hjälp av relining av ventilationskanalerna, vilket innebär att man utför en infodring av den befintliga ventilationskanalen. Det nya insatsröret blåses upp inuti ventilationskanalen och formas därmed efter denna.

Alla typer av ventilationskanaler kan tätas genom relining med FitFire Vent och FitFire Vent IM1. Metoden tillåter oss att skapa en tät och smidig kanal genom olika sorters material såsom bland annat eternit, murverk, gips, betong och plåt.

Skicka offertförfrågan
OVK, reiling, ventgruppen

Hur vi utför relining

Vi börjar med att göra en noggrann bedömning av ventilationskanalen genom att filma den. När vi har en bild av ventilationskanalens skick rensar vi kanalen med specialutrustning där vi tar bort hinder i form av exempelvis förträngningar.

Vi installerar infodringsmaterialet och formar det med hjälp av lufttryck, vilket sedan härdas med vattenånga. Nu har vi en slät och brandsäker kanal med samma kanalarea som tidigare, därigenom förbättras flödet och tryckfallet reduceras – vilket resulterar i lägre energikostnad för de eventuella fläktar som kan finnas.

Välkommen att kontakta oss med din förfrågan angående relining av dina ventilationskanaler.

Ventilationsutrymme, ventgruppen

Relining av imkanaler

Imkanaler är en typ av ventilationskanal som används specifikt för att suga ut luft ur lokaler där man ägnar sig åt matlagning. Imkanaler klassas från 1A till 3, där 1A är den högsta klassen och 3 den lägsta. Regler kring vilka typer av material och metoder som får användas vid olika former av matlagning och kök finns sedan 2012 specifikt angett.

Vi utför relining av dina imkanaler med infodringsmaterialen FitFire® Wood och FitFire®Vent® IM1. Dessa material ger en slät och fin kanal med samma area som innan relining. Efter renovering är dina imkanaler fullkomligt täta i skarvarna mellan materialövergångarna – du får ett bättre drag och högre verkningsgrad i dina kanaler. Renoveringen av imkanalerna sker utan håltagningar, som förstör och smutsar ner i lokalerna, då vi blåser upp infodringsmaterialet inuti din befintliga kanal, där den sedan härdas.

Våra produkter för relining av imkanaler är miljövänliga och framtagna för restauranger och storkök där stora mängder sot och fett i kanalerna bidrar till ökad risk för brand. Efter relining får du en imkanal som skyddar mot att eventuell brand och brandgaser sprids, såväl inom och mellan brandceller som till intilliggande byggnad och den fasta inredningen.

Kontakta oss gärna redan idag för råd och bedömning av dina imkanaler.

Gå till boka sidan