fbpx

Ventgruppen – din partner för hälsa, komfort och driftsekonomi

Ventilationspersonal, ventgruppen

Tillsammans förebygger vi sjuka hus!

Du som arbetar med fastighetsförvaltning känner säkert redan till många av de problem som dålig luft och bristande ventilation kan innebära. Förutom hälsoaspekten och risken för direkta skadeverkningar på fastigheten finns även flera energiaspekter. En anläggning som inte är optimerad fullt ut, bidrar ofta till en ojämnare förbrukning.
Hur ofta du bör låta rengöra och kontrollera, beror på fastighetens förutsättningar. Det finns tumregler och standardrekommendationer, och ibland även lagkrav i form av Obligatorisk ventilationskontroll, OVK.

Kontakta oss

Vårt serviceabonnemang ger dig fastighet rätt luft. Alla dagar. Hela året.

Att rätt ventilation skapar trygghet och trivsel för de boende, det vet du redan. Med rätt inställda luftflöden, rena kanaler och underhållna filter får du också en fastighet som andas rätt. Som drar mindre energi och som besparar byggnaden från exempelvis fuktproblem. Med Ventgruppens serviceabonnemang får du ett vakande öga på hela systemet – dessutom med det löpande underhållet inplanerat och klart. Enkelt och tidsbesparande, med en och samma kontaktperson hela vägen från service till OVK!

Skicka offertförfrågan
Radonmätning, ventgruppen

Har du frågor om radon? Vårt team hjälper dig!

Radon kan finnas i såväl mark som i byggmaterial och får inte förekomma i för höga halter då det i längden innebär en betydande hälsorisk. Vi på Sotargruppen erbjuder mätning av radon samt radonutredningar som visar vilket som är det lämpligaste sättet att bli av med eventuellt radon. Visar det sig att radonhalten är för hög i ditt hus hjälper vi dig givetvis med radonsanering. Tveka inte att höra av dig till oss för en radonmätning!

Skicka offertförfrågan

Håll taket och fasaden ren
med vårt spolningsteam

Allt från rengöring av tak, fasader och altangolv till klottersanering utförs med
precision och utan att orsaka repor och andra skador. LÄS MER HÄR

Rengjort tak, Sotargruppen Rent tak, Sotargruppen

Relining – vår metod för att skapa nytt liv åt ventilationskanalerna

Har du märkt av att fukten stannar kvar längre i badrummet eller känner du matos från grannen? Då börjar troligen dina ventilationskanaler bli slitna. Med tiden urgröps skarvarna i självdragskanalerna och de börjar läcka. Som följd blir inomhusluften sämre och fukt vädras inte ut ordentligt, med risk för att mögel och bakterier får fäste.
Dessa problem kan åtgärdas med hjälp av relining av ventilationskanalerna, vilket innebär att man utför en infodring av den befintliga ventilationskanalen.

Läs mer om relining
OKV ventilationsarbete, Ventgruppen

Vi hjälper dig när det är dags för OVK

OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ska göras i de flesta byggnader. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. En obligatorisk ventilationskontroll ska göras av en certifierad kontrollant, som också ska ge förslag på hur ventilationens energiåtgång kan minskas – utan att det ger en sämre inomhusmiljö. Det är byggnadens ägare, som ska se till att OVK utförs. Vi hjälper dig genom de nödvändiga stegen – från kontroll till eventuella åtgärder.

Läs mer om OVK