fbpx

Ventgruppen – din partner för hälsa, komfort och driftsekonomi

Verktyg och företagsbil, ventgruppen

Med oss är din ventilation i trygga händer!

I dina ventilationskanaler samlas med åren damm och andra partiklar frånluften som cirkulerar i bostäderna. Om kanalerna inte rensas regelbundet försämras cirkulationen väsentligt och effektiviteten i värmeanläggningen försämras. Detta leder till skador på både dig och ditt hus.
Ventilationskanaler bör rensas vart tredje till vart sjätte år beroende på ventilationssystem. Anläggning med mekanisk ventilation rekommenderas att bli totalrensad vart tredje år medan hus med självdrag bör rensas minst vart sjätte år. Ring oss gärna och diskutera just ditt ventilationssystem.

Kontakta oss

Boka vårt servicepaket – så får du rena kanaler och rätta luftflöden

Med våra experter får du effektiv hjälp att återställa husets ventilationsanläggning så nära nyskick som möjligt. I vårt totalpaket mäter vi upp, rengör och injusterar luftflödena till optimal nivå – allt till ett fast pris*. Vid besöket ingår även en översyn av bostadens luftfilter. Har du nya filter hemma så hjälper vi självklart till att byta dem. I vårt totalpaket ingår också rengöring av spisfläkt (imkanal). Passa även på att ställa frågor om din inomhusmiljö och ventilation – goda råd ingår alltid!

Se vår broschyr Kontakta oss
Radonmätning, ventgruppen

Har du frågor om radon? Vårt team hjälper dig!

Radon kan finnas i såväl mark som i byggmaterial och får inte förekomma i för höga halter då det i längden innebär en betydande hälsorisk. Vi på Sotargruppen erbjuder mätning av radon samt radonutredningar som visar vilket som är det lämpligaste sättet att bli av med eventuellt radon. Visar det sig att radonhalten är för hög i ditt hus hjälper vi dig givetvis med radonsanering.
Tveka inte att höra av dig till oss för en radonmätning!

Skicka offertförfrågan

Håll taket och fasaden ren
med vårt spolningsteam

Allt från rengöring av tak, fasader och altangolv till klottersanering utförs med precision och utan att orsaka repor och andra skador. LÄS MER HÄR

Rengjort tak, Sotargruppen

Relining – vår metod för att skapa nytt liv åt ventilationskanalerna

Har du märkt av att fukten stannar kvar längre i badrummet eller känner du matos från grannen? Då börjar troligen dina ventilationskanaler bli slitna. Med tiden urgröps skarvarna i självdragskanalerna och de börjar läcka. Som följd blir inomhusluften sämre och fukt vädras inte ut ordentligt, med risk för att mögel och bakterier får fäste.
Dessa problem kan åtgärdas med hjälp av relining av ventilationskanalerna, vilket innebär att man utför en infodring av den befintliga ventilationskanalen.

Läs mer om relining
OKV ventilationsarbete, Ventgruppen

Vi hjälper dig när det är dags för OVK

OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ska göras i villa och småhus vid nybyggnation och vid väsentlig förändring av ventilationssystemet. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. En obligatorisk ventilationskontroll ska göras av en certifierad kontrollant, som också ska ge förslag på hur ventilationens energiåtgång kan minskas – utan att det ger en sämre inomhusmiljö. Det är byggnadens ägare, som ska se till att OVK utförs. Vi hjälper dig genom de nödvändiga stegen – från kontroll till eventuella åtgärder.

Läs mer om OVK